ФСБ призовава бойците от Вагнер да не се подчиняват на заповедите

...
ФСБ призовава бойците от Вагнер да не се подчиняват на заповедите
Коментари Харесай

ФСБ към ЧВК Вагнер: Не изпълнявайте заповедите на Пригожин! Арестувайте го!

ФСБ " приканва " бойците от Вагнер да не се подчиняват на заповедите на Пригожин и да го задържат. Такива изказвания от ФСБ не се чуват всеки ден, напомня Би Би Си.

Призоваваме бойците на ЧВК да не позволяват непоправима неточност, да прекратят всевъзможни силови дейности против съветския народ, да не извършват незаконните и изменнически заповеди на Пригожин и да вземат ограничения за задържането му. Това се споделя в формалното известие от Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия.

Съобщението е публикувано часове, откакто Пригожин упрекна съветската войска, че умишлено е блъснала негови тилови бази. Освен това Пригожин заплаши, че ще потърси сметка за тези дейности .

Ние сме 25 000 души и ще изясним за какво в страната се случва това безвластие. Тактическият запас е 25 000 души, а стратегическият запас е цялата войска и цялата страна. <...>

Това съобщи Пригожин.

Всеки, който желае, да се причисли към нас. Време е да сложим завършек на тази неразбория. <...> Всеки, който се опита да се съпротивлява - ще го считаме за опасност и ще го унищожаваме неотложно, както и всички спънки по пътя ни.

Моля всички да запазят успокоение, да не реагират на провокации и да останат в домовете си. Най-добре е да не излизате на улицата по маршрута, по който се движим, сподели притежателят на ЧВК " Вагнер ".
 Путин взема ограничения против Пригожин
Путин взема ограничения против Пригожин

В Москва са прекратени връзките, а в Ростовска област армията е в бойна подготвеност

В момента няма доказателства, че Пригожин фактически води наемниците си нанякъде .

Би Би Си показва, че самият Пригожин е показал, че думите му не са апел за боен прелом .

Източник, непосредствен до службите за сигурност, съобщи пред Би Би Си, че московската дирекция на ФСБ е сложена в положение на подготвеност. Това се удостоверява и от различен източник от армейските среди, който оповестява, че московският гарнизон е вдигнат под бойна паника.
 Кремъл проверява Пригожин за въоръжен бунт
Кремъл проверява Пригожин за въоръжен бунт

Причината са думите на притежателя на ЧВК " Вагнер ", че съветската войска е блъснала негови бази

Според този източник ФСБ с поддръжката на специфичните отряди за бързо реагиране на Националната армия слагат пътни блокади на Донската автомагистрала (шосето Москва - Воронеж - Ростов на Дон). На дежурните на тези контролно-пропускателни пунктове е подредено да откриват огън " при положение на опасност ". В същото време техниката е в режим на подготвеност , само че частите към момента не са получили заповед за извеждането ѝ.

Няколко други медийни известия допълват, че московските правоохранители са сложени в нараснала подготвеност и в столицата се вкарва проект, наименуван " Крепост ", за отбрана на обектите на Министерство на вътрешните работи.
 Москва отхвърли да е атакувала лагери на
Москва отхвърли да е атакувала лагери на " Вагнер "

Нови обвинявания

Точните дейности на чиновниците в границите на този проект са обект на държавна загадка , само че е обществено известно, че се блокират входовете и изходите на постройките на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР